WordPress SEO plugins

De beste SEO plugins van 2020

De beste WordPress SEO plugins van 2020 1

door Lisa Springer

Assistent Manager van WP supporters

Door gebruik te maken van SEO help je je website naar een hoger level. SEO staat voor Search Engine Optimization oftewel, zoekmachine optimalisatie.

Met SEO zorg je er dus voor dat je beter gevonden wordt door zoekmachines als Google. Je kunt hiervoor handige tools gebruiken zoals een SEO plugin. (Of de zoekmachineoptimalisatie door de WPsupporters laten uitvoeren)

In dit artikel vertellen we hoe je deze plugins kunt gebruiken en welke verschillende soorten er allemaal zijn.

Wat is een SEO plugin?

Een SEO plugin, is een plugin die ervoor zorgt dat je beter gevonden kunt worden in zoekmachines als Google.

De plugin valt in te stellen op een aantal onderdelen en kan hiermee de code en structuur van je website aanpassen.

Een belangrijk onderdeel is het instellen van de pagina titel en meta beschrijving. Hiermee vertel je namelijk aan de zoekmachines waar de pagina over gaat. De zoekmachine kan dan vervolgens kijken hoe belangrijk deze informatie is.

Het instellen van een SEO plugin kost je vaak redelijk wat werk. Maar wanneer je hier wat meer bedreven in bent zal het je makkelijker afgaan. Daarbij levert het je uiteindelijk meer op. 

3. Solved the Problem

Zelf WordPress onderhouden?

Leer al onze ins en outs van WordPress onderhoud en upgrade jouw website naar een 2.0 versie met onze GRATIS WordPress training.

Een Must-Do voor eenieder die met WordPress werkt. 

Waarom een SEO plugin?

Een SEO plugin kan je zoals ik al aangaf helpen met het hogerop komen in zoekmachines als Google. Dit verloopt volgens een bepaald mechanisme wat enkele weken tot maanden tijd nodig heeft.

Natuurlijk is het gebruiken van een SEO plugin niet een kwestie van installeren. Je moet namelijk steeds per pagina of geplaatst bericht een focus key word instellen waarop de plugin jouw pagina moet beoordelen. Vervolgens zal deze de pagina analyseren zodat jij weet hoe goed jouw pagina scoort in zoekmachines als Google.

Het is dus voornamelijk een hulpmiddel die je kunt gebruiken om je SEO te optimaliseren.

De 4 beste SEO plugins van 2020

1. Yoast SEO

De beste WordPress SEO plugins van 2020 2

Yoast SEO is een van de meest populaire SEO plugins die er is. Het is een complete tool voor je website optimalisatie.

Naast het aanmaken van SEO titels en meta beschrijvingen, kun je het ook gebruiken om alt teksten toe te voegen aan afbeeldingen.

Yoast SEO genegeerd automatisch een XML sitemap waardoor je website makkelijk te doorzoeken is door de zoekmachines.

Yoast is een goede plugin om te gebruiken voor het optimaliseren van je website. Echter is inmiddels wel bekend geworden via het beveiligingsrapport van Sucuri dat er wat beveiligingsissues zitten aan deze plugin. 

Om deze reden zijn we zelf overgestapt naar Rankmath SEO. Hier is verderop meer over te lezen.

2. SEOpress

De beste WordPress SEO plugins van 2020 3

SEOpress is een eenvoudige maar krachtige WordPress SEO plugin. Deze plugin bevat alle functies die je verwacht van een SEO plugin.

Daarnaast wordt hij geleverd met een super eenvoudige installatie voor beginners en bevat het ook geavanceerde onderdelen voor de wat ervaren gebruikers. Hierdoor spreekt het een breed publiek aan.

De premium versie van SEOpress is daarnaast een stuk goedkoper dan die van Yoast SEO. Dit is dan ook meteen een goede reden om voor deze plugin te gaan.

3. Rankmath SEO

Rankmath SEO is een snelgroeiende, gebruiksvriendelijke WordPress SEO plugin waarmee je je website kun optimaliseren voor de zoekmachines en social media. Rankmath SEO wordt geleverd met een installatie wizard en geeft de mogelijkheid om gegevens van andere SEO plugins te importeren.

De beste WordPress SEO plugins van 2020 4

Met Rankmath kun je gemakkelijk de metatitel, beschrijving en meta data toevoegen aan je blog teksten. Ook is het mogelijk om XML sitemap te generen en Google Search Console te verbinden.

Rankmath SEO is hierdoor een goed alternatief voor Yoast SEO.

4. All in one SEO pack

All in One SEO Pack is een populaire WordPress SEO-plug-in die een uitgebreide set tools biedt om je website te verbeteren. Hiermee kunt je gemakkelijk  de SEO-titel, meta tags en XML sitemaps toevoegen. 

All in one SEO pack werkt daarbij erg goed samen met Woocommerce zodat ook je online webshop geoptimaliseerd is voor Google. Deze plugin is gemakkelijk te installeren en geeft je ook toegang tot verschillende instellingen met behulp van een functie beheerder. 

De All in one SEO pack plugin geeft je toegang tot meerdere functies en is ook nog eens een meer betaalbare optie dan Yoast SEO. Hierdoor is het niet voor niets zo een populaire plugin.

De beste WordPress SEO plugins van 2020 5

Conclusie & Aanrader

SEO is een belangrijk onderdeel van je website. Hiermee maak je jezelf bekend en zorg je dat je in het oog springt bij potentiële klanten via de zoekmachines.

Een handig hulpmiddel om je SEO goed op te zetten is door gebruik te maken van een SEO plugin. Je kunt zelf kiezen welke plugin je hiervoor het liefst gebruikt. Let er wel op, dat je er maar eentje nodig hebt. Meerder SEO plugins voor 1 website zullen alleen maar met elkaar in conflict komen.

Onze aanrader van SEO plugins is Rankmath. De reden hiervan is onder andere omdat hij eenvoudig in gebruik is en daarbij erg lijkt op Yoast SEO. Doordat je eenvoudig je SEO kant importeren is het ook nog eens eenvoudig om van Yoast SEO naar Rankmath over te stappen. Mocht je eens vragen hebben over WordPress SEO, kijk dan op onze seo service pagina of neem contact met ons op,

Geef ons een beetje support, en deel met belangstellenden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *